draadsysteem

Een afweersysteem is een staaldraad welke op hoogte door middel van een veer wordt gespannen. Deze staaldraad wordt gemonteerd tussen speciale posten of ogen, die geplaatst zijn in nylon pluggen met een diameter van 6 mm, die bovendien voorzien zijn van een revet om het regenwater uit het boorgat te houden. Afhankelijk van de breedte van het te behandelen oppervlak, zullen er meerdere draden (per 50 mm) naast elkaar geplaatst dienen te worden. Als optie zijn de posten, afhankelijk van de ondergrond, gelast op een strip of klem te leveren. Hierdoor kunnen ze verlijmd, gespijkerd, gesoldeerd, geklemd of gepopt worden. Vanzelfsprekend is alles in RVS uitgevoerd. Tevens is het mogelijk de posten van een RAL-kleur poedercoating te voorzien.

Belastingdruk: Afhankelijk van de belastingdruk is het draadsysteem soms te overwinnen. Het draadsysteem is alleen geschikt voor situaties waarbij duiven overdag of soms ’s nachts verblijven. Daar waar duiven nestelen, zullen volhardende duiven toch proberen hun weg door het systeem te vinden. Hierbij zullen misschien andere systemen moeten worden toegepast.

Draadsysteem duo-pen gelast op RVS plaatje Draadsysteem d.m.v. speciale beugels boven lamellen Draadsysteem d.m.v. speciale klemmen op ronde buis Draadsysteem RVS posten in revetplug