industrie

Overlast van vogels op en in fabrieken, de bijgebouwen en terreinen kan aanzienlijke schade met zich meebrengen. De vogels kunnen het productieproces ernstig verstoren. Hierbij kan ook de voedselveiligheid in het geding komen. Volgens de eisen van de AIB, BRC en de HACCP zijn vogels en hun uitwerpselen ten strengste verboden binnen het proces van voedselbereiding. Denk hierbij niet alleen aan het productieruimte zelf, maar ook de opslag en buitenterreinen. Storing door vogels en/of hun uitwerpselen kunnen een aanzienlijke economische schade tot gevolg hebben. Denk bij overlast niet alleen aan de duiven zelf maar ook aan de overlast door nesten, stank, verstoppingen en vervuiling door hun uitwerpselen.

Deze uitwerpselen zijn ook een ernstige bron van bacteriën en andere ziekteverwekkers, welke grote gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen (o.a. Salmonella, Lysteria, E-coli var 157, Ornithosis, Meningitis en vele allergieën). De wijze van overlast is per object verschillend en kan alleen aangepakt worden door eerst de overlast goed in kaart te brengen d.m.v. inventarisatie van het probleem. Pas hierna is een aanpak van het probleem mogelijk door het treffen van de juiste maatregelen.

Brandvertragend netsysteem Spikesysteem op staalconstructie Netsysteem onder overkapping Netsysteem over ventilatie kappen