glasbescherming

Tegenwoordig zijn glas in lood ramen steeds vaker het doelwit van vandalisme. Niet alleen een enkel ruitje maar vaak sneuvelen hele panelen met enorme kostenposten en veel ergernis als gevolg. In het verleden was eigenlijk de enige mogelijkheid het laten plaatsen van kunststof voorzetglas of enorme traliewerken, met als gevolg dat het glas in lood nauwelijks meer zichtbaar is. Door onze jarenlange ervaring met netsystemen kunnen wij u hiervoor een ideale oplossing bieden. Een beproefd systeem hiervoor is het gebruik van een fijnmazig net welke zeer strak gespannen wordt aan een op maat gemaakt framewerk enkele centimeters voor het glas in lood. Het net is zeer sterk en valt nauwelijks op en is hierdoor geschikt voor alle soorten en maten ramen.

Wanneer de ramen laag zitten is dit netsysteem niet geschikt omdat het kapot gemaakt kan worden. Voor deze situaties adviseren wij dan om een frame van RVS 304 kokerprofiel 20x20x1,5 met hierop gelast een puntgelast gaas (maaswijdte 25x25x2) te plaatsen. Elk frame wordt op maat gemaakt en vast in de opening geplaatst. Het is ook mogelijk om deze gaasframes te voorzien van een poedercoating (RAL kleur).

Detail gaassysteem raambeveiliging Overzicht beschermde ramen Getoogde raambeveiliging gaassysteem Kerkraam beveiliging d.m.v. netsysteem