pulssysteem

STABU codering 70.78.10 (schrikdraadrail)
Het Pulssysteem zorgt ervoor dat er elke 1,2 seconde een ongevaarlijke elektrische puls van 3500/5000 V met 0,35 A door het systeem loopt. Het is mogelijk om verschillende delen van een gebouw met twee-aderige stroomkabels met elkaar te verbinden. Er kan tot zo’n 5 km. profiel op een impulsgever gemonteerd worden. Deze impulsgever wordt aangesloten op 230/240V stroomnet. Het verbruik is 2 W en valt in de beschermklasse IP 24. Als optie is het mogelijk om een solar impulsgever te plaatsen. Gewenning van dit afweersysteem is uitgesloten, een vogel zal deze schok lang heugen en deze plaatsen mijden.

Verschillende type pulssysteem:

Model G: 
Bij dit systeem loopt de stroomimpuls door 2 ingegoten kabels in een grijze en/of zwarte kunststof strip van 1,5 cm. Deze strip wordt geklemd in speciale voetjes.

Model R:
Bij dit systeem loopt de stroomimpuls door 3mm rvs staven welke op ongelijke hoogte in transparante houders is geplaatst. Het geheel is schade gevoeliger dan model G bij werkzaamheden door derden (glazenwassers/schilders). Ook is de kans op kortsluiting aanwezig als de staven een metalen ondergrond raken.

Model P:
Twee massieve zwart gecoate koperen draden, bevestigd in een UV-bestendige PVC strip. Afm. Strip: 37 mm x 6 mm. Deze strip wordt verlijmd op de ondergrond. Deze strip zijn in de kleuren zwart en beige te leveren. De strips worden met speciale koppelingen, evt. i.c.m. een twee aderige stroomdraad, onderling verbonden. Dit systeem is zeer sterk en dus veel minder gevoelig voor schade door derden. Ook blijft hier geen vuil achter of tussen zitten. Deze systemen zijn onderling met elkaar te verbinden om zo voor elke situatie het juiste systeem te kunnen plaatsen.

Pulssysteem-R op dakrand Pulssysteem-P op gevelbeplating Pulssysteem-G op vensterbank Pulssysteem-P op cordonrand en over beelden
Pulssysteem-R op nok van een zinken dak Pulssysteem-G op en in een timpaan Pulssysteem solar schakelkast Pulssysteem 230/240V schakelkast