Vleermuis invlieg opening

Vleermuizen zijn niet eng of gevaarlijk, maar interessant en nuttig! Gerdon houdt hier rekening mee, U ook?

Gerdon is gespecialiseerd in het weren van vogels in en rond gebouwen.Het weren van dieren gebeurd door het ontoegankelijk maken van de ruimte. Wij doen niets met de dieren zelf! Nu zijn niet alle dieren schadelijk om in gebouwen (kerktorens, boerderijen) te hebben. Een bijzondere soort is hierbij de vleermuis.

Dit is het enige zoogdier welke ook echt kan vliegen. Door hun speciale bouw kunnen de vleermuizen niet graven en zijn ze op boomholten, gebouwen, grotten e.d. aangewezen. Door hun beweegbare skelet, kunnen ze door nauwe kieren (tot 1 cm) kruipen.

Twee soorten vleermuizen komen vrijwel overal in Nederland voor: de dwergvleermuis en de laatvlieger. Ze voeden zich met insecten, zoals vliegen, motten en muggen. Zij maken veelal gebruik van schuilplaatsen in huizen en gebouwen (zowel oude als nieuwe) als er maar beschutte plekken zijn.

De vleermuizen geven geen of weinig overlast. De uitwerpselen bevatten grove insectendelen en zijn maar 1-3mm tot 4-15mm lang (afh. van de soort). Deze worden alleen in de verblijfplaats gevonden, zijn droog en worden uiteindelijk stof.

Speciaal voor deze dieren hebben wij in overleg met de zoogdiervereniging in Nijmegen enkele kerktorens voorzien van een vogelwering (o.a. tegen duiven en kauwen) met hierin speciale invliegopeningen voor de vleermuizen.

Meer informatie: http://www.zoogdiervereniging.nl/vleermuizen

vleermuis invlieg opening vleermuis invlieg opening vleermuis invlieg opening