Lasersysteem

Deze laser biedt een geluidloze en diervriendelijke oplossing voor vogeloverlast. Dit product is ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers en is dan ook het ultieme middel voor het verjagen van vogels en andere dieren. De product is uitvoerig getest met verassende resultaten.

De gepatenteerde technologie is geoptimaliseerd voor verjaging over een grote afstand (ca. 2.000 m). Vogels zien de groene laserstraal als een fysiek object dat hen wil raken waardoor ze wegvliegen. Dit is dezelfde reflex wanneer vogels wegvliegen als een auto hen nadert. De laser doet een beroep op hun overlevingsinstinct op een milieu- en diervriendelijke manier. In tegenstelling tot bestaande conventionele methodes voor de verjaging/weren van vogels zullen vogels niet wennen aan de laserstraal en dus altijd wegvliegen. 

De laser is de automatische en autonome versie van de lasertechniek. Na eenmaal instellen van het apparaat kan deze volledig zelfstandig 24 uur per dag en 7 dagen een gebied van maximaal 12 vierkante kilometer vrijhouden van vogels. Het bereik van het systeem is 2000 meter in een cirkel van 350°. Door middel van onze gepatenteerde techniek kan de gebruiker eenvoudig en snel tot 10 verschillende gebieden aangeven om vrij te houden van vogels. Het systeem heeft een verticaal bereik van 120° waardoor het systeem ook ingezet kan worden op daken, schuren en heuvelachtige terreinen. Na het bepalen van de gebieden zal de laser Autonomic overdag en/of ‘s nachts een traject afspelen wat de laserstraal in de gekozen gebieden laat bewegen en zo de vogels weert. De intervallen van het systeem zijn volledig naar wens in te stellen. De laser gaat niet door muren of andere obstakels heen!

Veiligheid De laser autonomic beschikt over een klasse 2M laser. Deze klasse laser is, mits er deskundig mee om gegaan wordt, niet schadelijk voor mens of dier waardoor er geen vergunning nodig is voor het plaatsen van dit apparaat. Om ongeautoriseerd gebruik tegen te gaan is het systeem niet te beïnvloeden zonder het gebruik van het juiste computersoftware, ook is er een noodstop aanwezig.